Здравейте посетител можете да Влезете да създадете Акаунт

Иновация СтарТрек

Иновацията в закрепването представлява лепилният анкер Баумит СтарТрек Дуплекс, специално разработен за топлоизолация върху топлоизолация. Той е навивен и изпитан за високи стойности на изтръгване. При полагане пробива наличната топлоизолационна плоскост и се анкерира в здравата стена под съществуващата изолация. Дължината му е 138 мм, а дебелината на изолацията, която може да преодолее е до 90 мм. Към главата на клебеанкера е закрепена стъклотекстилна мрежа, която допринася за по-доброто му анкериращо действие и дава допълнителна сигурност, тъй като при пробиването на старата топлоизолация става деформиране на старата мазилка.

Схема на монтаж

Схемата на монтаж е в квадрати 40х40 см, дълбочината на разпробиване е 155 мм, необходими са 6бр. анкери/м2, както при стандартната топлоизолационна система. В ръбовата зона и спрямо цокълния профил отстоянието е 10 см.

Разрез на системата

При полагане на лепилен анкер СтарТрек Дуплекс главата заедно с мрежата се зашпакловат добре с дебел слой лепило. Останалото лепило се полага по обичайния начин – по метода на ивиците и топките, като се внимава мин. 40% от контактната повърхност да бъде покрита с лепило. Следва шпакловане с мрежа на залепените плоскости по обичайния начин.

   

Крайни покрития

Като най-подходящи крайни покрития за система Дуплекс препоръчваме Баумит Нанопор или Силикатна мазилка, които имат особено добра паропропускливост и ниска склонност към замърсяване.

Баумит НанопорТоп - самопочистваща се, силно паропропусклива пастообразна тънкослойна мазилка с ниска склонност към замърсяване. Новаторската фотокат-технология осигурява с помощта на светлината най-висока степен на защита от задържане на мръсотия по повърхността. Минерална мазилка с висока алкалност. Доставя се в 654 цвята от каталога Баумит Life.

Баумит СиликатТоп - силно паропропусклива фасадна мазилка на база калиево водно стъкло. Идеална за съчетаване с минерална вата или Баумит опън топлоизолационни плочи. Доставя се в 654 цвята от каталога Баумит Life.

 

 

Вход or Създаване на акаунт